10 tipů proč si koupit černý sprchový kout

Aktuálním trendem sprchových koutů je barevná úprava profilů v černé barvě. Tato úprava se na trhu a u zákazníků natolik uchytila, že na ni zareagovali i výrobci vodovodních baterií, sanitárních výrobků, koupelnových doplňků apod. a začali vyrábět své výrobky také v černé barvě. Důvodů, proč si černý sprchový kout zakoupit může být mnoho, my jsme pro vás ale sepsali 10 tipů, které vás mohou o nákupu přesvědčit a zároveň vám udělat představu o tom, co tyto kouty obsahují a čím jsou výjimečné.

1. Vlastníte nebo plánujete zakoupit loftové bydlení? V tom případě určitě nezapomeňte loftový byt vybavit černým sprchovým koutem. Proč? Důvod je velmi prostý, stačí se podívat na okna loftu a důvod vám bude hned jasný. Okna jsou totiž tvořena ze čtverců s černým orámováním, ke kterým sprchový kout z černé řady dokonale padne. 

Při vhodné volbě obkladů ale můžete kout tohoto typu umístit i do koupelny v rodinném domě nebo do bytu.

2. Sprchové kouty v černém provedení jsou aktuálním trendem a novinkou na trhu. Pokud chcete mít moderní koupelnu, kupte si kout z černé série. 

3. Černý sprchový kout nemá jen tak někdo, buďte proto odlišní od ostatních a mějte originální koupelnu, která zaujme každou vaši návštěvu. 

4. Pokud plánujete montáž sprchového koutu bez vaničky, získáte bezbariérový vstup bez omezujících prvků. Černý sprchový kout bez vaničky můžete doplnit černým odtokovým žlabem. Odtokový sprchový žlab je prodáván v různých rozměrech a v odlišných variantách. Zajímavou variantou, která dodá koutu na jednoduchosti je sprchový žlab pro vložení dlažby. 

73579-2_kimi-walkinxd-xdww2120203pk-02

Kermi Walk-In Dark Edition, potisk, XD WW1

5. Černé sprchové kouty jsou vyráběny z bezpečnostních skel. Bezpečnostní sklo do sprchy je jedním z nejdůležitějších parametrů při nakupování koutu jako takového. U koutů s černým rámem může být od některých výrobců bezpečnostní sklo rozděleno černým rámováním jako to bývá u oken v loftech. 

73483_cadura-cae2g-cae2d-black-line-sanswiss1

SanSwiss rohový vstup s dvoudílnými posuvnými dveřmi CAE2

6. K černému sprchovému koutu jedině černé doplňky. Ke koutu s černým rámem si můžete dle vlastního vkusu zakoupit černý sprchový set, černé sprchové baterie, černý sprchový panel, koupelnové doplňky

7. Černá zástěna je vyráběna v mnoha rozměrech. Ve výsledku si tak můžete libovolně sestavit kout malého nebo velkého rozměru. Ideální pro tyto kombinace je sprchový kout walk-in. Takový kout je volně průchozí a žádným způsobem se před sprchováním neuzavírá. Pomocí této varianty si můžete sestavit např. obdélníkový sprchový kout. Stačí si jen zakoupit 2 stejné sprchové stěny požadovaných rozměrů. 

8.  Skleněné zástěny do koupelny na míru v černém provedení umí vyrobit například firma SanSwiss. Vy si jen vyberete požadovaný typ koutu a poptáte u nás atypický rozměr, na který vám zašleme cenovou nabídku. 

9. Černé sprchové zástěny lze instalovat na dlažbu i na vaničku. U vaničky si můžete například zvolit černý odstín krytky sifonu, díky které bude váš kout sjednocený.

10. Černé zástěny mají bezpečnostní skla s antiplakovou úpravou (např.výrobky SanSwiss). Díky této úpravě se vám bude sprchový kout lépe udržovat v čistotě. 

73426_solino-sol1-sol1-73-black-line-sanswiss

SanSwiss Solino rohový vstup jednodílný s křídlovými dveřmi SOL1 G+D