Jak vybrat Walk-In zástěnu?

Sprchové kouty Walk-In jsou módním i funkčním řešením pro vaši koupelnu. Zástěnu tohoto typu ocení především osoby s omezenou pohyblivostí, protože nabízí bezbariérový vstup. V tomto článku se dozvíte největší výhody otevřených koutů a také jaké jsou dostupné varianty na našem trhu.

Co je to Walk-In?

Walk-In je sprchový kout bez dveří s možností bezbariérového vstupu. Tento druh zástěny je vyroben z bezpečnostního skla s antiplakovou úpravou. Sklo je nejčastěji čiré, ale někteří výrobci mají ve své nabídce i skla dekorová, tónovaná, s digitálním tiskem, se sítotiskem, s chromovým dekorem. Zástěna pak může být jednodílná, nebo vícedílná. Skla jsou u vícedílné varianty spojeny pomocí stabilizačních vzpěr, které vytvoří funkční a vysoce stabilní prostor pro sprchování. Velmi oblíbeným výrobkem u našich zákazníků je Walk-In pevná stěna samostatná STR4P. U výrobku můžete vybírat i jeho barevné provedení profilů. V nabídce je například aluchrom, černá matná, bílá matná, nebo i zlatá lesklá.

CADURA_CAT3+CAT4_Black_Line_sanswiss1

Walk-In Cadura

Jaký rozměr vybrat?

U Walk-In zástěn vybírejte co největší rozměr. Optimální minimální šířka je 120 cm. Např.Walk-In STR4P.Vybrat si ale můžete v rozmezí od 30 do 200 cm. Výška je běžně 200 cm, u některých typů však můžete zvolit i 225 cm, nebo dokonce až ke stropu. 

EASY_STR4P_Concept_76_White_Line_sanswiss1

EASY STR4P Concept White Line

Instalace

Zástěnu je možné instalovat na sprchovou vaničku, nebo přímo na podlahu s odtokovým žlabem. Samotná montáž zabere velmi krátký čas a není nijak náročná.

Výhody Walk-In zástěn

Mezi největší výhody patří velmi snadná a rychlá údržba v porovnání s klasickými kouty. Dá se tedy říct, že se jedná o bezúdržbový sprchový kout. Walk-In zástěny nedisponují panty, gumovým těsněním, pojezdovými kolečky a různými záhyby. Je zde tedy nulová pravděpodobnost, že se vám postupem času něco opotřebuje.

EASY_STR4P+BTE3_73_Black_Line_sanswiss1

EASY STR4P Black Line

Pomocí Walk-In můžete vytvořit komfortní sprchový kout pro vozíčkáře, kteří mohou vjet do sprchy i přímo s vozíčkem bez pomoci druhé osoby. Všechny zástěny najdete ZDE.