Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás informovat, že o státních svátcích 1.5. a 8.5.2024 bude naše kamenná prodejna i e-shop uzavřen. Vašim objednávkám a dotazům se budeme věnovat hned následující pracovní den. Děkujeme

Jak zrekonstruovat koupelnu?

Důvodů pro rekonstrukci koupelny může být mnoho. Čas se již podepsal na vzhledu obkladů, keramiky i vybavení a tak je nutná výměna a výběr nových zařizovacích předmětů. Důvodem pro změnu mohou být i výrazně barevné obklady z 80. let. Dalším důvodem, který si žádá rekonstrukci je vytvoření koupelny přiměřenou věku. Taková koupelna by měla být bezbariérová a především bezpečná. 

Jak na renovaci koupelny?

Před zahájením rekonstrukce je důležité si promyslet, co do nové koupelny plánujete umístit. Výběr samotných obkladů a jejich rozměrů je také velmi důležitým krokem, který ve výsledku může ovlivnit cenu za obkládací práce. Pro rozmístění pračky, vany, sprchového koutu atp. vám pomůže vytvoření grafického návrhu v koupelnovém studiu. 

Pokud nejste kutil, který si poradí se vším, pro rekonstrukci koupelny budete potřebovat zajistit odborníky jako je sádrokartonář, instalatér, obkladač, topenář a elektrikář. Samozřejmě záleží, v jakém rozsahu rekonstrukci plánujete. Nejlepší variantou je zvolit si firmu, která nabízí rekonstrukce koupelen a má k dispozici všechny tyto odborníky. Vám tak odpadá starost se zařizováním a obvoláváním specializovaných firem. Průběh rekonstrukce na klíč bude mít rychlejší a plynulejší průběh. 

Jak dlouho trvá předělat koupelnu?

Doba trvání rekonstrukce závisí od plánovaných změn a prací. Rekonstrukce bytového jádra může trvat v rozmezí 2-3 týdnů. Délku rekonstrukce zahrnuje vystavění nových příček, elektroinstalaci, obkladačské práce, instalaci nového vybavení a další. 

Malá rekonstrukce koupelny

Za posledních pár let se český trh s koupelnovým vybavením hodně změnil. Přibývá sanitární zařízení mnohem promyšlenějšího vzhledu, mění se design i móda obkladů a dlažeb, baterie i toalety mají úsporné prvky. Z tohoto důvodu se často rozhodneme pro změnu. Pokud není nutná velká modernizace koupelny, můžeme vyměnit jen pár předmětů (baterie, koupelnový nábytek, koupelnové doplňky apod.) a obklady přetřít speciální barvou, nebo nalepit nové obklady na ty původní. 

Velká rekonstrukce koupelny

U domů postavených před x lety nemusí malá rekonstrukce koupelny stačit a tak je zapotřebí větší investice, která zahrnuje radikálnější změny. Taková rekonstrukce může zahrnovat výměnu zkorodovaného potrubí zaneseného vodním kamenem, nefunkční topení, vyrovnání křivých zdí, výměnu starého vybavení spolu s obklady atd. 

IMG_4890

Tipy na závěr

Kde najít inspiraci?

Inspiraci nové koupelny můžete hledat na sociálních sítích, nebo na webové stránce(aplikaci) pinterest.com, kde si můžete po registraci vytvářet vlastní složky s různými druhy koupelen. 

Jak udělat z vany sprchový kout?

Z klasické obdélníkové vany můžete jednoduše vytvořit sprchový kout pomocí vanové zástěny. Podmínkou pro vytvoření takového koutu je především rovina akrylátové vany, na kterou bude zástěna instalována. Našim tipem je vanová zástěna Polysan Rende BS-97

Jak na levnou rekonstrukci? 

V naší nabídce jsou různé akční výrobky, kterými můžete vaši novou koupelnu vybavit. Za zvýhodněné ceny můžete pořídit akční sprchové kouty, vany, baterie a vše co do nové koupelny potřebujete. Za zmínku určitě stojí akční sprchový kout s vaničkou Kermi CK Cada

IMG_5062