Tipy na nejlepší hydromasážní a vířivé vany

Jak funguje hydromasážní vana?

Hydromasážní systém se instaluje skoro vždy do akrylátové vany, výjimečně do ocelových van. Hlavním bodem je čerpadlo, které je součástí vany a nasává vodu z napuštěné vany přes chromovou krytku neboli sítko, aby nedošlo k poranění či zanesení hydromasážního systému a pod tlakem vhání vodu zpět do systému. Vytváří se tak velmi příjemný tlak vody vystupující z jednotlivých trysek, ten blahodárně stimuluje partie těla, která jsou tryskám vystavena. V současné době je možné instalovat masážní systém i do volně stojící vany. Typických příkladem může být hydromasážní systém Monolith Infinity, který si jistě brzy zajistí velkou přízeň milovníků podvodních masáží a neotřelého designu. Je to hydromasážní volně stojící vana, kterou lze instalovat do prostoru. Je však nutné počítat s určitou stavební připraveností, zejména napojení na odtokový systém, elektrické přípojky apod. Přívod teplé a studené vody je samozřejmostí. Velice kvalitní masážní systémy můžeme objevit u vany Polysan. Jedná se o českého výrobce s dlouholetou zkušeností na trhu. Pro příznivce českých výrobků je nutné zmínit Hydromasážní vany Ravak, které nejsou veřejnosti příliš známé, ale svou kvalitou provedení rozhodně nezklamou.

masážní vana RavakMasážní vana Ravak Gentiana 150x150 cm

Jak probíhá perličková koupel?

Perličkové systémy fungují na bázi kompresoru, který je schopen z okolního vzduchu natlakovat a vhánět speciálním potrubím vzduch do masážního systému. Kuličky vzduchu stoupající z trysek umístěných na dně vany poté příjemně masírují části těla, která jsou tryskám vystavena. Jelikož jsou masážní systémy dle svého využití poměrně rozdílné, je ideální zakoupení akrylátové vany s oběma systémy, tzn. hydromasážní a vzduchové v jednom.

masážní vana  santech sofa

Santech masážní vana Sofa, systém Relaxa 300, rozměr 182x85 cm

Údržba hydromasážní vany

Masážní vanu bez automatického proplachu (dezinfekce) lze udržovat v čistotě za pomocí tekutého dezinfekčního prostředku. Tento prostředek musí být určen k čištění vířivých van. Vanu jednoduše napustíte vodou dostatečně tak, aby byly všechny trysky ponořeny pod vodou a poté aplikujte podle návodu dezinfekční přípravek. Na cca 10 minut zapnete masážní systém a necháte přípravek působit. Po vyčištění je nutné vodu z vany vypustit a celý proces opakovat již bez použití dezinfekčního přípravku. Po vyčištění můžete vanu opláchnout teplou vodou a vytřít její povrch a trysky do sucha.

Automatický proplach zajistí snadnější údržbu hydromasážní vany. Čistící tableta se jednoduše vloží do zásobníku, který je umístit na okraji vany. Po uzavření víka aktivujete na ovládání funkci automatického proplachu. Proplach se po pár minutách aktivuje a za pomocí malého množství vody vyčistí celý systém. Po dokončeném proplachu stačí povrch vany vytřít do sucha pomocí hadříku z mikrovlákna. 

Závěrem malou radu pro milovníky stále teplé vody. Na Vaše přání lze objednat i hydromasážní vanu s ohřevem, kde při delším pobytu ve vaně se bude chladnoucí voda dohřívat. Tato možnost je vhodná zejména pro dlouho trvající koupání.

masážní vana Excel veronela kombi elektro

EXCEL masážní vana VERONELA 180 x 80 x 42 cm, KOMBI ELEKTRO

6 nejlepších masážních van pro maximální požitek z koupele:

1. Sanjet masážní vana Ala 180x80x39 cm v systému Hydro+Magic

Tato vana nabízí dostatečný prostor pro koupání. Součástí systému je moderní DIGI ovládání, automatický proplach, chromoterapie (barevné osvětlení) a příhřev vody s regulací teploty. 

masážní vana ala vy4

2. Santech masážní vana LINEA XL Fitnes 300, 190 x 90 cm

Opět se jedná o vanu s maximální možnou výbavou. Samozřejmostí je také automatické vysoušení perličky.

santech linea xl

Santech masážní vana LINEA XL Fitnes 300, 190 x 90 cm

3. Santech masážní vana FONTÁNA Fitnes 300, 170 x 95 cm

Jedná se o masážní vanu s bohatou výbavou. U této vany však můžete navíc ocenit i integrované sedátko, které můžete využít i jako odkládací prostor.

fontana

Santech masážní vana FONTÁNA Fitnes 300, 170 x 95 cm

4. Santech masážní vana Spring Fitnes 300, 160x70 cm

U vany Spring oceníte zejména rozměr, který je ideální především do malých koupelen. 

spring santech

Santech masážní vana Spring Fitnes 300, 160x70 cm

5. Santech masážní vana Linea XXL, systém BODY 300, 190x120 cm

Vana je ideální pro koupání ve dvou. Pokud jste příznivcem hydromasáže, vana Linea XXL budou tou správnou volbou.

masážní vana linea xxl

Santech masážní vana Linea XXL, systém BODY 300, 190x120 cm

6. OBLO HYDRO-AIR hydromasážní vana, 165x48cm

Pokud chcete být originální, máme pro vás masážní vanu s kulatým rozměrem. Tato vana disponují vodní i vzduchovou masáží.

kulatá masážní vana

OBLO HYDRO-AIR hydromasážní vana, 165x48cm