Výměna vany za sprchový kout

Výměna vany za sprchový kout může být ideálním řešením v případě, že máte třeba potíže s pohybovým aparátem, ale důvodů pro změnu může být samozřejmě daleko více. Na našem e-shopu můžete zakoupit sprchové kouty různých typů a v různých cenovým relacích. Každý kout může nabízet něco jiného a vybírat tak můžete podle mnoha parametrů a vašich požadavků.

Chci nakoupit co nejlevněji

Levný sprchový kout hned neznamená, že nebude kvalitní. Při výběru dbejte především na to, aby měl kout bezpečnostní sklo alespoň 6 mm. U levných koutů bývá provedení většinou rámového typu. S rámem v takovém případě musíte počítat i v dolní části koutu, který může představovat jisté riziko při vstupu do sprchy.

Sprchový kout pro vozíčkáře

Sprchový kout pro vozíčkáře vybírejte opravdu bezbariérový a bez zbytečných překážek. Jedině tak se totiž osoba na vozíku do vnitřního prostoru koutu dostane bez potíží a bez pomoci druhé osoby. Skvělým řešením může být pevná stěna samostatná STR4P, kterou lze zakoupit v různých šířkách ZDE

Sprchový kout pro seniora

Sprchový kout pro seniory může splňovat obdobné parametry jako kout pro vozíčkáře, ale nemusí být nutně co největší kvůli vjezdu s invalidním vozíkem. Vhodnou variantou sprchového koutu pro seniora může být například čtvrtkruh s dvoukřídlými dveřmi SLR z řady Swing-Line ZDE Do koutu můžete navíc nainstalovat sklápěcí sedátko, nebo i přídavná madla pro pohodlnější užívání koutu jako takového.

Sprchový kout pro děti

Pokud máte doma malé děti, ideálním řešením by byl sprchový kout s vysokou vaničkou. Vysoká vanička má mnoho výhod a jednou z nich je částečná náhrada vany jako takové. 

Výměna vany za sprchový kout nemusí být žádná věda a tato změna vám může pomoci v mnoha ohledech.

61745_slr-high