Důležité upozornění výrobce SanSwiss - do 31.3.2024 nebude možné z důvodu závady na výrobním zařízení objednávat výrobky se sklem 87=Screen.

Chromoterapie

Pokud zvažujete pořízení vany s masážními funkcemi do vaší nové nebo zrekonstruované koupelny, měli byste znát nejen detailní popis požadovaného hydromasážního systému, ale také doplňky, kterými lze tento typ vany obohatit a udělat si tak doma domácí lázně plné relaxace. Jedním z doplňků, který má velký přínos pro lidské zdraví je chromoterapie. Tento doplněk používá barvy a světlo, které jsou přínosné pro psychiku a celkové uvolnění po těžkém a náročném dni.

Popis chromoterapie

V masážních vanách se toto světlo nachází většinou v boční části vnitřní strany. Spustí se pomocí tlačítka, které bývá umístěno na okraji vany. Po spuštění dojde k celkovému odrazu barevného světla po celé ploše vany. V napuštěné vodě se barvy krásně odráží a působí tak relaxačně. Přechod mezi jednotlivými odstíny je postupný a plynule tak dochází k prolínání mezi různými odstíny jednotlivých barev.

Pokud máte vyloženě některou barvu oblíbenou, můžete si ji stopnout. Tuto funkci spustíte pouhým stlačením tlačítka, které zastaví plynulé prolínání barev.

Účinky jednotlivých barev

Účinky jednotlivých barev jsou různé a každý odstín působí jinak na lidský organismus. Modrá je vhodná pro uvolnění, meditaci. Zmírní poruchy spánku a pozitivně působí při žaludečních a nervových potížích. Zelená působí proti bolestem srdce, způsobeného stresem a proti neurózám. Oranžová například zabraňuje depresím. V chromoterapii lze vidět i barvy jako je žlutá, fialová, červená apod. Každá barva má pak jiné účinky na lidský organismus a psychiku. S chromoterapii zažijete úplné uvolnění, které vás bude bavit.

Doporučená doba užívání

U chromoterapie se doporučuje dodržovat dobu užívání cca 15 minut. Jakmile budete na barevné paprsky zvyklý, můžete dobu prodloužit na 30 minut.

Udělejte z masážní vany jedinečnou oázu klidu a místo, na které se budete již během dne těšit. Tento skvělý doplněk lze zakoupit skoro ke každé masážní vaně.