Jak vybrat závěsné WC?

Jak vybrat závěsné WC

Při zařizování toalety se rozhodujeme mezi závěsným wc, nebo samostatně stojícím kombi klozetem. V tomto článku se dozvíte, jak vybrat závěsné WC a co všechno nabízí.

Podomítkový modul

Nedílnou součástí závěsného WC je podomítkový modul. Pro zazdění do zdi budete potřebovat modul pro zazdění bez rámové konstrukce. Do sádrokartonu už je potřeba modul s rámovou konstrukcí, a pokud se chystáte na výměnu WC v panelákovém bytě, budete potřebovat modul pro bytová jádra s délkově nastavitelnými bočními vzpěrami. Tyto vzpěry mají svojí důležitou úlohu a to zajištění vysoké stability.

Co vybírat dál

Pokud už jste pevně rozhodnuti pro závěsné WC, stačí si jen vybrat typ, značku apod. Každopádně budete potřebovat koupit WC tlačítko, závěsné WC, sedátko, zvukoizolační podložku apod. Pokud se vám výběr zdá složitý a máte obavu, že na některou z položek zapomenete, můžete zakoupit instalační set za zvýhodněnou cenu, který už většinou obsahuje vše potřebné. Počítejte s tím, že sada je pevně daná, takže už si nemůžete navolit jednotlivé položky podle sebe.

Údržba závěsného WC

Údržba závěsného WC je méně náročná než u kombi klozetu. Pod závěsným WC pohodlně a rychle vytřete podlahu a nemusíte se ničím omezovat. Navíc nádržka je skryta pod zdí, takže utírání prachu také odpadá. Pokud si koupíte klozet se splachováním Rimless, Rimflow apod. můžete se těšit na pohodlnou údržbu mísy. Díky tomuto splachování bez splachovacího klasického kruhu dochází k rovnoměrnému spláchnutí celé mísy. Tato nová technologie nemá žádné záhyby, pod kterými by se držely nečistoty apod.

Jste již pevně rozhodnuti pro závěsné WC? Jako příklad s novou technologii Rimless vám můžeme doporučit například: Garcia závěsné WC

Výběr WC modůlu naleznete na URL stránce: https://www.krasne-koupelny.cz/wc-moduly/