Důležité upozornění výrobce SanSwiss - do 31.3.2024 nebude možné z důvodu závady na výrobním zařízení objednávat výrobky se sklem 87=Screen.

Jak vybrat nábytek do koupelny?

Pokud hledáte kvalitní koupelnový nábytek, který vám vydrží dlouhou dobu a bude šperkem vaší koupelny, tak určitě čtěte tento článek až do konce, protože vám poradíme na co se zaměřit a co všechno výběr obnáší.

Na našem e-shopu můžete zakoupit kvalitní nábytek například od značky Intedoor, nebo Dřevojas. Pokud máte rádi a upřednostňujete tuzemské výrobce, tak tato volba bude právě to pravé ořechové a splní vaše očekávání.

Nábytky určeny do koupelny bývají zpravidla ošetřeny již z výroby proti vlhkosti, to ale neznamená, že o nábytek nemusíte pečovat. I koupelnový nábytek si zaslouží svoji péči a můžete tak prodloužit jeho celkovou životnost.

Tip pro dlouhodobou životnost:

  • Mokrý nábytek od vody co nejdříve otřete do sucha
  • Po každé sprše, koupeli koupelnu vyvětrejte tak, aby se v ní nedržela pára
  • Snažte se před nábytkem eliminovat fénování vlasů, umístění topení a celkově horký vzduch, který může nábytku velmi značně uškodit.
  • Nábytek ošetřujte pomocí přípravků určených na nábytek.

 

Tip pro nákup

Pokud nevíte, jestli vybrat skříňku na soklu, na nožičkách, nebo závěsnou, určitě doporučujeme závěsnou variantu popřípadě na nožičkách, díky které nebude nábytek v kontaktu s vodou od podlahy. Nejpohodlnější je samozřejmě závěsná varianta, díky které se vám bude pod nábytkem i snadno a rychle vytírat.

intedoor-triumph-spodni-koupelnova-skrinka-tr-120-zavesna-s-dvojumyvadlem-z-umeleho-mramoru-75673

Velikost

Další důležitou roli při výběru hraje především velikost nábytku. V prvním kroku je nutné změřit prostor, který bude určen pro umístění nábytku. V naší nabídce jsou kousky vhodné pro malé koupelny, ve kterých bojujete s centimetry. Tento případ se týká například panelákových koupelen. Pokud máte větší koupelnu a jste vícečlenná rodina, je nutné zohlednit, jestli vám bude vyhovovat nábytek s jedním umyvadlem, nebo se dvěma. Pro lepší komfort doporučujeme dvojumyvadlo. Důležitý je také úložný prostor ve skříňce pod umyvadlem. Některé skříňky disponují čtyřmi prostornými zásuvkami, jiné zase dvěma a některé dokonce jednou jedinou. Volba je tedy na vás.

Koš na prádlovysoka-koupelnova-skrinka-az-sv-35-p-k-z-zavesna-serie-intedoor-azzurra

Řešíte kam v koupelně umístit koš na prádlo? Teď už nemusíte, protože výrobci koupelnových nábytků nabízejí doplňkové skříňky, které mají ve spodní části zabudovaný vyjímatelný koš na prádlo. S takovou skříňkou bude vaše koupelna působit čistě a profesionálně.

 

Odstín

Bílou sice nic nezkazíte, ale proč zůstávat u bílé, když je dnes k dispozici tolik barevných variant? Většina nábytků se dá vyrobit v různých dřevěných variantách, RAL odstínech, barvách laků dle vzorníků dané firmy, které máme přiloženy u daných výrobků. Pokud objednáváte více kusů nábytku, vždy volte stejnou sérii a stejný povrch, aby vše dokonale ladilo dohromady.

 

 Úchyty

Úchyty neboli madla jsou důležitou součástí nábytku. U některých sérii je k dispozici pouze jeden typ madla, takže u těchto kusů není volba bohužel možná. Vyrábějí se i varianty bez madel, které fungují na principu push to open (otevři zatlačením). Nábytek opět zavřete opětovným zatlačením směrem dovnitř.

Doplňky

Zásuvky nábytku lze u některých výrobců doplnit ještě o organizér, díky kterému budete mít vaši kosmetiku hezky seřazenou. Protiskluzovou podložku, pomocí které budou věci vždy na svém místě. Držák ručníků, na který umístíte vaši osušku či ručník na ruce.pořadač

Zrcadla a galerky

Kdo by si dokázal představit koupelnu bez zrcadla, nebo zrcadlové galerky? V dnešní době už asi nikdo. Proto při výběru nábytku s umyvadlem rovnou vybírejte i galerku podle jeho šířky.

Zrcadlazrcadlo do koupelny

Klasické zrcadlo v rámu nebo bez je vhodné pro ty z vás, kteří nepotřebují tolik úložného prostoru v koupelně. Zrcadlo můžete zakoupit i s osvětlením, které může být po celém jeho obvodu, nebo jen v horní části. Dále může mít zabudované malé zvětšovací zrcadlo, které funguje na principu lupy. Aby se vám zrcadlo nezamlžilo, je na trhu dostupná elektrická topná folie. Je to skvělá věc, která vás určitě zaujme.

Galerky

Galerka má jednu velkou výhodu a tím je úložný prostor. Materiály, ze kterých se galerky vyrábějí, jsou celkem tři a to nerez, dřevo a plast. Dvířka můžete mít buď otvíratelné směrem ven v různých velikostech, ale také posunovací na stranu. Moderní galerky mají mnohdy oboustranné zrcadlo a obsahují skleněné, nebo dřevěné volně nastavitelné police.     prd-31-8__137

osvětlení do koupelny

Osvětlení

Pokud zakoupíte zrcadlo bez osvětlení, je možné dokoupit osvětlení samostatně, které nainstalujete buď na zrcadlo, nebo na zeď za ním.

Tipy na závěr

  • Zaměřte se na nábytek vyrobený z kvalitního materiálu
  • Kupujte nábytek ve smontovaném stavu (jedině tak docílíte kvalitně seřízených pojezdů a ušetříte svůj vlastní čas)
  • Vybírejte nábytek s kvalitními panty a zásuvky s tlumeným dovíráním (soft closing)
  • Nekombinujte odlišné série dohromady
  • Před nákupem pečlivě změřte prostor pro umístění nábytku