Jak zrealizovat malou koupelnu?

Dřevojas krásná skříňka s umyvadlem

Bydlíte v panelákovém domě, nebo rodinném domečku, který má malou koupelnu a nevíte si rady s jejím realizováním? My vám dáme pár rad, na jaké zařizovací předměty se zaměřit, aby se bezpečně vešly do malého prostoru a plánování pro vás nebylo strašákem, ale příjemnou záležitostí.

Umyvadlo se skříňkou

Aqualine rohové umyvadlo

 

Pokud potřebujete za každou cenu šetřit místem, doporučujeme zvolit do koupelny malé umyvadlo například v rozměru 50 cm. Skvělou volbou je koupit rovnou umyvadlo se skříňkou např. Dřevojas. Ve skříňce pod umyvadlem uložíte drobné doplňky, nebo třeba ručníky. Skvělou úsporou místa jsou i rohová umyvadla např. Aqvaline, díky kterým vyplníte roh místnosti, který bývá zpravidla nevyužitý.

 

Pokud budete vybírat WC do koupelny, doporučujeme se zaměřit na délku 45, nebo 50 cm na délku od zdi. Ušetříte další cenné místo. Před instalací WC pamatujte na to, aby bylo před toaletou dostatek místa a nepřekážely vám například dveře. Pokud vám vaše koupelna nedovoluje nainstalovat toaletu jinam než naproti dveřím, je dobré volit dveře otvírající se směrem ven hlavně kvůli bezpečnosti a komfortu.

Vana nebo sprchový kout?nákres wc

V případě volby sprchového koutu doporučujeme rozměr 80 x 80 cm v čtvrtkruhové variantě, která zabere méně místa než čtverec.

vana a její nákresPokud více preferujete vanu, tak se zaměřte na obdélníkový tvar vany v rozměru 140 x 70 cm, popřípadě 150 x 70 cm. Samozřejmě můžete přikoupit k vaně i zástěnu, která zamezí stříkání vody ven z vany.

Vanu určitě kupujte s krycím bočním panelem, díky kterému nemusíte nic obezdívat a ušetříte další prostor. Krycí panel má navíc skvělou vlastnost a to takovou, že v případě problémů se sifonem apod. jej lehce a rychle sundáte z vany pryč a nemusíte se trápit s malým otvorem v podobě revizních dvířek.

 

Pokud se budete při zařizování koupelny držet výše uvedených rad, můžete si i z vaší malé koupelny udělat komfortní místnost pro odpočinek a neomezovat se zbytečně velkými a širokými zařizovacími předměty.

Samozřejmě Vám rádi pomůžeme, poradíme –  obraťte se na koupelnového guru zde