Jakou vanu vybrat? Inspirace a rady

Spousta z nás si před zařizováním a plánováním koupelny klade otázku, zda pořídit vanu nebo sprchový kout. Jako první je nutné se rozhodnout, zda dáte přednost rychlé variantě sprchování, nebo pohodlné domácí SPA zóně. Vana se v dnešní uspěchané době stala především místem pro relaxaci a uvolnění. Pokud tedy toužíte po nevšední atmosféře a odpočinku, přečtěte si, jak vybrat vanu do koupelny a rozhodněte se, který model bude pro vás tou správnou volbou.

Jakou vanu do malé koupelny

Pokud vybíráte vanu do panelákové (malé) koupelny, budete potřebovat klasický obdélníkový model vyrobený z akrylátu s délkou do 160 cm, který ušetří místo a zároveň vám poskytne místo pro koupel. Dobrou volbou může být akrylátová vana Cleo 160x70 cm. Pokud potřebujete ušetřit ještě více místa, zvolte asymetrický tvar. Takový model můžete doplnit i o vhodnou sprchovou zástěnu, získáte tedy 2v1, tedy sprchový kout s vanou dohromady. Velmi oblíbeným modelem je asymetrická vana NAOS 158x100 cm

akrylátová vana

POLYSAN JAZZ sedací vana 120x75x39cm

Volně stojící vany do moderních koupelen

Volně stojící vana z litého mramoru je ideální volbou pro prostornou koupelnu. Tento model je vhodné umístit doprostřed místnosti. Výhodou těchto van je vysoká odolnost proti opotřebení. Naopak pokud máte koupelnu, do které potřebujete umístit i sprchový kout a ušetřit tak místo, zvolte monolit z akrylátu. Monolitní vany lze umístit ke zdi, ale i do rohu místnosti. Nejkvalitnější modely vyrábí české firmy Santech a Polysan. Z naší nabídky si můžete vybrat například následující:

Volně stojící vana Polysan Reduta 

Reduta je vyrobena v rozměru 150x75 cm a ušetří tak místo v koupelně. Další výhodou je velmi snadná údržba a možnost zapuštění sifonu do podlahy. Vana je vyrobena z jednoho kusu materiálu. Instalace vany je velmi snadná a rychlá. 

volně stojící vana

Polysan REDUTA volně stojící vana litý mramor 150x75x46cm

Volně stojící vana Polysan IPANEMA

Ipanema je u našich zákazníků velmi oblíbená především díky svému tvaru a elegantnímu designu. Vana je velmi pevná a stabilní. Ipanemu nainstalujete za pár minut a můžete se pustit do koupele. 

volně stojící vana ipanema

Polysan IPANEMA volně stojící vana litý mramor 168x72x49cm

Asymetrická vana Polysan Monolith VIVA D 

Viva D je vyrobena z vysoce kvalitního akrylátu. Tento model je možné velmi snadno a rychle instalovat ke zdi. Mezi výhody se řadí také nízká hmotnost, která se pohybuje okolo 30 kg. 

akrylátová vana viva d

Polysan VIVA D MONOLITH asymetrická vana 170x75x60cm

Rohové vany 

Rohová vana je variantou, která se hodí do malých i velkých koupelen. Tento tvar je ideální například pro koupání malých dětí. Rozměry jsou nejčastěji 140x140 cm a 150x150 cm. Lze ale pořídit i rohovou vanu v rozměru 120x120 cm. Tyto modely disponují integrovaným sedátkem, které můžete využít i jako odkládací prostor pro sprchové gely apod. 

rohové vany

SANTECH rohová vana SOLO 150x150 cm

Vany pro seniory

Pro starší osoby je ideální nízká vana, nebo vana s dvířky, která zaručí snadnější vstup. Výška nízkých van se pohybuje okolo 45 cm. Z naší nabídky si můžete například vybrat vanu Santech One 160x72,5 cm. K vaně doporučujeme navíc pořídit i madlo s upevněním do zdi, pomocí kterého bude vstup ještě více pohodlnější a bezpečnější. 

nízká vana

SANTECH nízká akrylátová vana ONE 160x72,5 cm

Vany pro dva

Velká dvojitá vana je ideální volbou pro páry, které mají rády společné romantické koupele. V našem internetovém obchodě seženete originální modely v různých rozměrech od českých renomovaných výrobců Santech a Polysan. Vana tohoto typu nemusí nutně zabrat velkou část koupelny. Je možné sehnat variantu v rozměru 200x90 cm, ale i 190x120 cm. 

vana pro dva

Polysan DUPLA 180x120 FRAME vana s konstrukcí

Pokud potřebujete vybrat vanu, podívejte se na naši bohatou nabídku ZDE.