Sprchový kout na míru

Zařizování nové koupelny je velkou výzvou, se kterou se potýkal snad každý, kdo stavěl, nebo rekonstruoval svůj byt či rodinný dům. Prostor by měl nejen dobře vypadat, ale na druhou stranu musí být i funkční a pohodlný. Při výběru vhodného sprchového koutu může nastat problém například u stropů se zkosením, s výklenkem apod.  Pokud jste ze standardní nabídky žádný vhodný výrobek nenašli, nezoufejte, můžete si nechat navrhnout sprchový kout na míru.

Atypický sprchový kout – pro koho je určen?

Pokud máte svou vlastní představu o tom, jak by měla zástěna vypadat a především chcete svůj prostor pro sprchování výrazně odlišit od standardních katalogových výrobků, pak bude toto řešení tou správnou volbou pro vás. V současné době se obliba sprchových koutů na míru zvyšuje a je to hlavně z důvodu širokých možností ve výrobě.

Kde jsou zástěny na míru nejlepší?

Zástěny na míru jsou voleny a používány především v koupelnách s nestandardními rozměry a tvary. Toto se týká ve většině případů starých staveb, které prochází rekonstrukcí. Časté jsou v takových případech podkroví se zkoseným stropem, pro které je nutné zvolit speciální zástěnu s výřezem.

Zástěny na míru jsou ideální i do koupelen malých rozměrů, které svým rozměrem či tvarem neumožní volbu klasického sprchového koutu. Atypický výrobek se přizpůsobí velikosti i tvaru místnosti.  

65999_cas2-black-line-high (1)

SanSwiss Cadura Black Line jednodílné posuvné dveře s pevnou stěnou v rovině CAS2

Jaký je nejlepší sprchový kout na míru?

V dnešní době si můžete vymyslet a navrhnout skoro cokoliv. Výrobci sprchových zástěn dávají na výběr svým zákazníkům velké množství možností a variant. Vybírat tak můžete z těchto nejoblíbenějších variant:

Walk In sprchový kout

Zástěny typu Walk-In jsou v poslední době nejoblíbenější na trhu. Je to z důvodu snadného vstupu do sprchy aniž byste museli projít dveřmi. Za zmínku stojí například sprchový kout walk-in EASY STR4P.

sprchový kout na míru

SanSwiss pevná stěna samostatná s vyrovnávacím profilem STR4P, sklo 68

Sprchový kout do podkroví

V podkroví nebo v koupelnách se zkosenou stěnou není možné umístit zástěnu standardních rozměrů. Z takového důvodu je nutné zvolit atypický výrobek. Podle úhlu sklonu stropu nebo stěny se vyrobí zástěna se speciálním výřezem a zkosením na skle, které se přizpůsobí atypickému prostoru. Nejoblíbenějšími výrobky do podkroví jsou sprchové kouty SanSwiss.

Sprchový kout do malé koupelny

Potřebujete ušetřit místo a zároveň do koupelny nainstalovat malou zástěnu pro sprchování? Sprchový kout SanSwiss Divera D22SRB ušetří místo i vaše finance. Zástěnu lze zároveň zakoupit i ve větších rozměrech.

Sprchová zástěna na míru a standardní kout – jaké jsou jejich rozdíly?

Klasické sprchové kouty, které jsou v naší nabídce mají tvar čtverce, nebo obdélníku a jsou ve standardních rozměrech. Výrobky mají výšku kolem 200 cm. Ve většině případů jsou doplňky zástěn pevně dány a nelze je změnit. Týká se to například madel, stabilizačních vzpěr, upevňovacích profilů, těsnění apod.

Zástěny na míru umožní výběr typu dveří, případně barvy profilů, provedení skla (pískované, dekorované apod.). Největší výhodou je výběr libovolné šířky, výšky, zkosení a dalších úprav, které se dokonale přizpůsobí vaší koupelně. Atypický sprchový kout se přizpůsobí nejen vašim možnostem, ale splní i všechna očekávání.

73432_sprchove-dvere-solino-sol13-sanswiss1

SanSwiss Solino jednokřídlé dveře s pevnou stěnou v rovině SOL13